Trouwring Zevenaar

Een trouwring is een cirkel, wat staat als een symbool voor de oneindigheid. Omdat dit een belangrijk symbool is, dat je aan iedereen wilt laten zien, kies je met zijn tweeën voor de ring die het beste bij jullie past. Zoek je een trouwring te Zevenaar? Goudsmidatelier Elcerlyck verzorgt het graag voor je.

Trouwringen worden vaak van edelmetaal gemaakt, omdat dit niet roest. Tegenwoordig zijn trouwringen soms ook gemaakt van niet-edele metalen, zoals staal. De meeste trouwringen worden gemaakt van:

  • Goud
  • Platina
  • Edelstaal
  • Titanium

Gouden trouwring

Gouden trouwringen worden vaak gemaakt van geelgoud, witgoud of roodgoud. Puur goud is een zacht, geel edelmetaal, dat met andere metalen vermengd moet worden, om te zorgen dat het goud hard voldoende is.  De kleur die de trouwring uiteindelijk krijgt, is afhankelijk van het metaal dat toegevoegd wordt. Hoeveel metaal is toegevoegd, wordt aangegeven met karaataanduidingen. Puur goud is 24 karaat.

Platina trouwring

Platina trouwringen zijn net wat duurder dan gouden trouwringen. Platina is dan ook het meest edele en duurzame metaal ter wereld. Platina vormt een mooi, glanzend oppervlak en is gegarandeerd hypoallergeen, wat huidirritatie voorkomt. Ook is platina wat harder dan goud.

Edelstaal trouwring

Edelstalen trouwringen zijn, anders dan de naam doet vermoeden, niet gemaakt van edelmetaal. Het heeft wel als voordeel dat het niet roest. Ook zijn edelstalen trouwringen goedkoper dan trouwringen van edelmetaal.

Titanium trouwring

Het grijswitte titanium is veel gebruikt voor trouwringen omdat het materiaal keihard, licht en allergievrij is. Door de hardheid is titanium wel wat lastiger te bewerken. Wanneer deze op maat gemaakt zijn, kunnen ze niet meer groter of kleiner gemaakt worden. Dit is bij edelmetalen nog wel mogelijk

Trouwringen van Elcerlyck

Trouwringen van Elcerlyck zijn uniek en zelfgemaakt. Zo geven we je een speciaal aandenken dat past bij de gelegenheid. Doordat wij een laser in ons eigen atelier hebben, kunnen we de trouwringen voorzien van handgeschreven teksten of een tekening van bijvoorbeeld je hartslag. Zelfs een morse teken kunnen wij in de ring verwerken. De met de hand gemaakte ringen bestaan vaak uit twee kleuren. Tijdens het ontwerpen hebben we veel aandacht voor je wensen, omdat de ringen ook in de toekomst belangrijk blijven. Goudsmidatelier Elcerlyck wil er namelijk voor zorgen dat de ringen een pronkstukje voor de toekomst blijven.

Vandaar dat veel mensen voor ons kiezen voor trouwringen in Zevenaar. Wil je meer informatie over de verschillende soorten trouwringen die bij Elcerlyck te krijgen zijn? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.