BELEEF HET SIERAAD

Beleef het mee op 5, 6 en 7 november.

Beleef Het Sieraad is de open dag in de sieraden- en horlogebranche. Op deze dagen openen juweliers, goudsmeden en uurwerkmakers de deuren en laten hun mooie ambacht zien door middel van verschillende activiteiten, zoals workshops en demonstraties.

Wat bepaalt de kwaliteit van een diamant en hoe weet je of een horloge echt is of namaak? Welke kennis en kunde zijn er nodig om edelmetaal om te toveren tot een sieraad? Belangstellenden krijgen deskundig antwoord van vakmensen.

Bij Goudsmid Atelier Elcerlyck zal er door Henk van Baak een lezing worden gegeven over Heraldiek ( wapenkunde) en zal goudsmid Colin iets vertellen over opalen.
Goudsmid Luci Aversteeg zal laten zien hoe vingerafdrukken op een sieraad worden gemaakt en staat ze open om vragen die u heeft te beantwoorden.

Klokkenmaker Jan Ubels die al weer ruim 22 jaar gevestigd is in Bredevoort heeft een grote schare van verzamelaars en heeft zich geheel toegelegd op de reparatie en restauratie van mechanische horloges. Op deze dag zal hij u uitleg geven hoe een mechanisch horloge werkt en kunt u zelf even achter de werkbank plaatsnemen om het werk als horlogemaker te kunnen ervaren.

Klokkenmaakster Michelle die volgend jaar een 3 jarige vervolgopleiding in Zwitserland zal gaan volgen en tot die tijd nog bij de klokkenmaker werkt, legt u graag uit wat er bij een reparatie van een klok komt kijken. Tevens zal Dhr. Pijnacker de leermeester van Jan Ubels aanwezig zijn om u te vertellen over het mooie en boeiende vak van uurwerkmaker.

Download hier de flyer met meer informatie.