Corona doet veel met ons. Opa’s en oma’s missen hun kleinkinderen, mensen werken thuis en we houden in de supermarkt 1,5 meter afstand van elkaar. Begrijpelijk. Allemaal noodzakelijke maatregelen, maar ook eenzaam. We kunnen allemaal wel wat warmte gebruiken in deze tijden. Daar heb ik als goudsmid in de Achterhoek wat op bedacht. 

Ik ben zó enthousiast over dit idee. Als je me vraagt welk cijfer ik het zou geven op een schaal van 1 tot 10? Dan zou ik een dikke 10 geven. Eerlijk is eerlijk, dat heb ik eigenlijk bij alles wat ik maak. Dat moet ook wel, want ik wil al mijn sierraden met evenveel enthousiasme over kunnen brengen aan de klant. Ik vind het fantastisch om een glimlach op iemands gezicht te toveren doordat ik een ketting, ring of armband maak dat grote emotionele waarde heeft voor iemand.

Atelier Elcerlyck

En we kunnen best wat meer glimlachende gezichten gebruiken in deze crisis. Hoe we dat voor elkaar krijgen? Door je hart weg te geven aan een dierbare. Het idee sprong in mijn hoofd dankzij een opdracht. Laatst stapte in ons Atelier Elcerlyck in Bredevoort een moeder met haar dochter binnen. Het meisje wilde graag een klein open hartje met een vingerafdruk van haar overleden oma. Omdat ze alleen het framepje wilde, bleef het binnenste hartje over. Geen punt. Ik kon het hangertje van 9 mm bij 9 mm gebruiken als voorbeeld voor klanten van Elcerlyck. Maar toen dacht ik, nee. Ik geef het binnenste hartje als verrassing. Dan heeft haar moeder ook een ketting.

Inside Love Goudsmid Bredenvoort Goudsmid Atelier Elcerlyck 2

Inside Love, Atelier Elcerlyck

Inside Love

Zo ontstond Inside Love, de naam bedacht mijn man. Je geeft het binnenste hart weg en de omhulsel houd je zelf als ketting. Inside Love is tijdens corona iets positiefs. Dat steuntje in de rug, een dierbare het gevoel geven dat je aan hem of haar denkt of iemand heel veel liefde toewensen. Een warm product dat veel mensen goed kunnen gebruiken. Wat zal oma blij zijn met een hartje van haar kleindochter die ze al zo lang niet heeft kunnen knuffelen. Dit sierraad kan je met vingerafdruk laten maken en/of oude sierraden laten omsmelten tot deze bijzondere ketting.

Goudsmid Achterhoek

Kom je tijdens het opruimen in een kast of la een oud sieraad tegen van een overleden dierbare? Denk er eens aan om het te laten omsmelten voor een Inside Love cadeau. Origineel cadeau voor pakjesavond bijvoorbeeld. Ik hoop daarmee een heleboel oma’s, en natuurlijk ook opa’s, weer gelukkig te zien. Al helpt het maar een klein beetje. Voor de buitenwereld is het misschien ‘maar’ een sieraad, voor de persoon zelf is het van grote emotionele waarde. Dát maakt mijn vak als goudsmid zo bijzonder.

Wil je mij nog beter leren kennen? Lees hier meer over mij en wat ik doe. 

Inside Love Goudsmid Bredenvoort Goudsmid Atelier Elcerlyck 1

Inside Love, Atelier Elcerlyck