Nieuwsbrief augustus 2018

Goudsmid atelier Elcerlyck: goud en edelsmid in hart en nieren, het atelier dat net even anders denkt en doet dan anderen. Velen van u hebben ons al gevonden in de parel van de Achterhoek, het middeleeuwse stadje Bredevoort.

In de afgelopen 32 jaar dat het atelier bestaat werken we met hoogwaardige machines zoals lasers. Daarbij hebben we lasers die tekeningen, vingerafdrukken of teksten in een sieraad kunnen laseren, maar ook lasers die een klein busje gevuld met as of haren luchtdicht afsluit zonder dat de inhoud verbrand. Niet alleen in Europa, maar ook in Hong Kong bezoeken we de bekende vakbeurzen op het gebied van sieraden, gereedschappen en machines.

We verkopen niet alleen ambachtelijk handvervaardigde sieraden uit ons eigen atelier, maar zijn ook altijd op zoek naar sieraden die vervaardigd worden in kleine oplagen of zelfs  “einzelstücken” van andere designers, waarbij het ambacht van het goudsmeden hoog in het vaandel staat.

Edelsmeden met mooie edele metalen zoals; geelgoud, witgoud, palladium of zilver met of zonder edelstenen, of het nu een diamant briljant geslepen is of een saffier, alles is mogelijk.

Zo zijn uit ons atelier afkomstig: de laatste brief, de laatste kus, sentiment in cement, het stamboomtakje, wensschelpjes in goud of zilver, en natuurlijk trouwringen veranderen waarin as of haren zijn verwerkt. Atelier Elcerlyck probeert voor een zo breed mogelijk publiek sieraden te ontwerpen waarin het verhaal van de klant centraal staat om de herinnering levend te houden

Luci Aversteeg vertelt; ik vind het erg mooi werk en een eer dat mensen ons willen betrekken bij het maken van een persoonlijk sieraad. Een sieraad met een eigen design, vaak vol met symboliek,  trouwringen in 1 kleur of met meerdere kleuren met of zonder een diamant briljant geslepen of een andere edelsteen, een geboorte sieraad dat u iedere keer in gedachten terugbrengt naar dat moment toen uw baby geboren werd. Voor het eerst moeder en vader of opa en oma. Ook kunnen we bijvoorbeeld moedermelk in uw sieraad verwerken, een handafdruk of voetafdruk.

Sieraden die een mooie betekenis voor onze klant hebben, het moment vastleggen in een jubileum sieraad, bijvoorbeeld het slagen of het behalen van een diploma. Dood en geboorte: het ligt dicht bij elkaar, maar zijn 2 tegenstellingen, waarbij we het ene moment een Rouwsieraad mogen ontwerpen en ik een paar uur later met een klant aan tafel zit voor het ontwerp van een geboorte sieraad.

Wij streven naar een 200% tevreden klant, door snel en effectief te werken. Wij proberen alles goed en naar wens van de opdrachtgever af te handelen. Ook staan wij altijd open voor nieuwe suggesties en ideeën.

Mocht u door dit te lezen nog iets over ons te willen vertellen, meld dit dan want uw stem is belangrijk.

Kom nu langs ons atelier.