Bredevoort Schittert

U bent hier:»»»Bredevoort Schittert

Bredevoort Schittert

Bredevoort Schittert
Drie dagen vol met licht, muziek, theater, kunst en romantiek. Bredevoort Schittert bestaat inmiddels 60 jaar, dus tijd voor een feestje in de parel van de Achterhoek, namelijk Bredevoort. Elcerlyk doet weer lekker mee.

Bredevoort Schittert is vanaf vrijdag 28 zaterdag tot en met zondag 30 september.
Wij hebben vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 24.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 23.00 uur open avond. Entree prijzen vanaf €5.- en weekendkaarten zijn vanaf €12.50. Voor exacte entree prijzen zie de website www.bredevoortschittert.nl

Ook dit jaar ondersteunt Goudsmid atelier Elcerlyck uit Bredevoort weer een goed doel.

De Fahari Foundation is in 2010 opgericht door een kleine groep vrijwilligers. In Mtwapa (Kenia) werd een project opgestart waar (wees)kinderen een kans krijgen om zelfredzaam te worden en om zo later een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan de gemeenschap waar ze in wonen. Er werd met 16 kinderen gestart en inmiddels zijn het er 59.

Ze gaan allemaal naar school en kunnen weer kind zijn. In hun vrije tijd helpen ze de Keniaanse begeleiding ook met klusjes in en rondom hun huis. Ook in de groentetuin leren ze hoe ze later zelf groenten kunnen verbouwen. Als hobby hebben sommige kinderen plezier gevonden in het maken van armbandjes. Deze armbandjes zullen tijdens Bredevoort Schittert worden verkocht voor een bedrag van €7.50.

Elk armbandje is voorzien van een kaartje met daarop een foto van de maker.

De gehele opbrengst komt ten goede aan de Foundation.

www.faharifoundation.nl/

Tevens kan er tegen een vrijwillig bijdrage marshmallows worden gebrand waarvan de opbrengst ook naar de Foundation gaat.

Niet alleen bij om het pand aan de Prinsenstraat is er buiten veel vertier, maar ook binnen in het pand zal horlogemaker Jan Ubels aan de hand van demonstraties laten zien hoe een uurwerk werkt.

Luci Aversteeg van Goudsmid atelier Elcerlyck demonstreert de laser en laat zien wat er allemaal mogelijk is om een mooi gedenk sieraad te maken.
Jammer genoeg is net de nieuwe website nog niet klaar maar hou het in de gaten ook omdat we in onze nieuwe website een pagina hebben waar we sieraden uit de winkel aanbieden. Geen webshop maar een web etalage.Dit komt omdat onze sieraden aangepast worden en daarom geloven wij niet in een webshop maar wel een web etalage

Ook dochter Renée Ubels zal samen met Femke Navis de avond opleuken. Renée heeft een eigen nagelstudio en een salon voor wimper lashing. Femke gaat mensen voorzien van leuke vlechten voorzien van uitwasbare neon en Renée staat klaar met haarlakjes voor een mooi glow in the dark kleurtje op je nagels.

2018-10-05T12:51:11+00:00