Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) – Winterswijk

Iets wat mij tot voor vorige week bespaard bleef. Alleen nu was het ook mijn beurt, de galblaas moest er uit de lelijke steentjes hebben voor zoveel overlast bezocht dat de galblaas er maar uit moest.

De operatie duurt niet lang als alles goed is kom je na 60 minuten weer van de operatiekamer af en blijf je nog even uitslapen op de uitslaapkamer totdat je weer op je kamer wordt gebracht.

En daar zijn ze dan 3 kleine dooddoeners. 3 kleine gele balletjes de kleur kan per patiënt verschillen bij mij dus geel, omdat ze willen weten of je geen complicatie krijgt moet je nog 1 nacht blijven slapen.

Dit was een nacht die erg lang duurde kon niet slapen en veel geluiden van mensen die pijn hadden.

Hier kwam ik op een idee, dit is zeker geen periode die overnieuw wil doen maar ook kun je deze niet vergeten vanwege de gebeurtenis, pijn, verdriet, je komt tot de ontdekking wat je lichaam aan kan en wat niet. Misschien is het leuk om iets met het verband te doen wat om je pols zat omdat deze gebroken was.

Ik wil zeker iets met mijn galstenen doen hier evt een hanger van maken of aan een collier galstenen sieraad maar zoals de mevrouw die tegenover mij lag bij haar werd het verband van haar pols los geknipt ( en dit verband had ervoor gezocht dat ze de hele nacht ondragelijke veel pijn heeft gehad)

Als je een stukje van dit verband in een sleutelhanger zou verwerken of een collier waar je alle gebeurtenissen in je leven een vierkant blokje kunt stoppen.

Memorie Collier, herinnering sieraad, mooie maar ook minder mooie herinneringen kun je een sieraad verwerken, misschien zijn dit sieraden die ook doorgeven kunnen worden erfstukken gaan worden met dat ene verhaal zal mooi zijn.